ΑΡΧΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Τηλ: +355 692799707 | +355 695392939

E-Mail: info@tmimaellargyr.com

http://www.tmimaellargyr.com

Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού

Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου

ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

C.V. P.BARKAS.pdf

Δρ. Παναγιώτης Μπάρκας

Αγαπητοί επισκέπτες,


Με χαρά σάς καλωσορίζουμε στον δικτυακό τόπο του Τμήματος Ελληνικής, Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου-Αλβανίας. Σκοπός του δικτυακού μας τόπου είναι η ενημέρωση για το Τμήμα, το εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και γενικότερα για το ακαδημαϊκό του. Έργο. Θα βρείτε πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών του Τμήματος, τη δόμηση και το προσωπικό του, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του, τους φοιτητές.


Επισκεπτόμενοι το διαδικτυακό μας τόπο θα διαπιστώσετε ότι το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου αποτελεί μια σπάνια πανεπιστημιακή ιδιαιτερότητα. Πλαισιωμένο στο αλβανικό δημόσιο πανεπιστημίου Αργυροκάστρου, και σεβόμενο τις πανεπιστημιακές αρχές και τους νόμους του αλβανικού κράτους, το Τμήμα είναι πλήρες προσηλωμένο στην καλλιέργεια της ταυτότητάς του, η οποία είναι συνδεδεμένη άμεσα με την ελληνική παιδεία και πολιτισμό της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, όπως ταυτόχρονα με τη διερεύνηση, διδασκαλία και προβολή του ελληνικού πολιτισμού,τοπικού και γενικού,στους φοιτητές του και στο κοινό.


Η ύπαρξη, λειτουργία και επιτυχίες του Τμήματος αποτελούν για το αλβανικό δημόσιο πανεπιστήμιο και την αλβανική πλευρά, μια πολύτιμη αξία. Για την ελληνική πλευρά το μοναδικό στο είδος του πανεπιστημιακό Τμήμα, που η Ελλάδα έχει ανά τω κόσμο. Το Τμήμα μας δεν απευθύνεται, ούτε σε ξένο ακροατήριο, ούτε σε ελληνικές κοινότητες μεταναστών, αλλά στην κοινότητα της εθνικής ελληνικής μειονότητας, της μόνης ζώσας και με πλούσια σε ιστορία και παράδοση που η Ελλάδα έχει εκτός των συνόρων της.


Η πορεία στην τρίτη δεκαετία ζωής του, αποτελεί επιβεβαιώσει του γεγονότος ότι, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, μετατράπηκε σε σημαντικό κρίκο της ιστορίας και της σύγχρονης ταυτότητας της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Οι εκατοντάδες απόφοιτοι του Τμήματος ανέλαβαν τα ινία της παιδείας στη μητρική γλώσσα και εξυπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, όχι μόνο στο ζωτικό χώρο της ε. ε. μειονότητας αλλά και στην ευρύτερη αλβανική επικράτεια και την Ελλάδα.


Αγαπητοί επισκέπτες  

Επισκεπτόμενοι το διαδικτυακό μας τόπο είμαστε βέβαιοι ότι θα ενημερωθείτε, αλλά και θα γίνεται αρωγοί και υποστηρικτές της διάθεσης προσφοράς όλων των μελών του διδακτικού και βοηθητικού προσωπικού του Τμήματος, προκειμένου να αναβαθμίσουμε το επίπεδο σπουδών και το διδακτικό του έργο και να διασφαλίσουμε υψηλή ποιότητα  στο  ερευνητικό  και πολιτιστικό έργο του, να διεκδικήσουμε από κοινού τις καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον του Τμήματος.


Ο πρόεδρος του Τμήματος

Δρ. Παναγιώτης Μπάρκας


Χαιρετισμός του προέδρου του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, κ. Παναγιώτη Μπάρκα